Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Đorđe Đukić najavio krivične prijave

Bivši vojvođanski premijer Đorđe Đukić izjavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv osoba koje su uzurpirale njegovu farmu pilića u blizini Žablja, a isto je najavio i vlasnik mešaonice stočne hrane iz Rume "Rumiks" Mirko Matijević, optuživši te osobe da su "kriminalci".

Đorđe Đukić najavio krivične prijave
Foto: Beta

Đorđe Đukić je na konferenciji za novinare rekao da mu se u poslednjih nekoliko dana, pored Matijevića, javilo još nekoliko ljudi koje tvrde da su iste osobe koje su prevarile njega, prevarile i njih.

Đukić je u subotu ispričao da su ga dvojica muškaraca istukla, kada je od njih zatražio da mu plate zakup za farmu, koji nisu plaćali četiri meseca. S druge strane, dvojica muškaraca ispričali su tada policiji da im je Đukić pokazao da ispod jakne ima pištolj i demantovali da su ga tukli.

Tužilaštvo je potom najavilo da će podneti krivičnu prijavu protiv Đukića.

Đukić je tada rekao da je tačno da je poneo "dečji plastični pištolj" jer te osobe već mesec dana prete smrću njemu i njegovoj porodici.

"Ako čovek od 70 godina na svojoj farmi ugrožava bezbednost dvojici muškaraca od 30 godina, onda nemam nikakav komentar. Dakle, za policiju nije problem to što sam dobio batine na sopstvenoj farmi i to što su uzurpirali moje vlasništvo, već to što sam imao dečji pištolj", kazao je Đukić.

Dvojica muškaraca su tada demantovali njegove navode i kazali da su mu novac isplaćivali "u kešu".

Mirko Matijević je danas rekao da su ga isti muškarci prevarili tako što su od njega uzeli hranu za piliće, ali je nikada nisu platili i dodao da je reč o "organizovanoj kriminalnoj grupi", koju čine otac i dva sina iz Nove Pazove i iz Batajnice.

"U pitanju je novi vid kriminala i lep recept kako doći do prvih milion evra: oni imaju na desetine svojih firmi, uzimaju robu od ljudi, koju potom ne plate ali je prodaju. Oni na isti način uzimaju u zakup objekte, ali zakupninu nikada ne plate. Potom te firme završe u blokadi, a oni otvore nove firme", kazao je Matijević.

Prema njegovim rečima, zbog ove i sličnih prevara, između 65.000 i

70.000 pilića otišlo je u promet bez veterinarskog pregleda, što znači da je moguće da se negde na tržištu prodaju pilići sa salmonelom.

Matijević je od policije i pravosuđa zatražio da razotkriju "ceo klan", kako bi prestali da varaju građane Srbije.

Đorđe Đukić je rekao da od subote nije bio na farmi, jer se plaši da ode, ali je dodao da veruje u pravosudni sistem i u policiju da će ovaj slučaj biti rešen brzo i efikasno.

"Ako su oni bili ugroženi, kao što tvrde, logično je pitanje zašto oni nisu zvali policiju, nego sam to učinio ja", kazao je Đukić.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?