Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Majdanpek: Nema goriva za agregate

Situacija je i dalje alarmantna u Majdanpeku koji, zbog kvarova na dalekovodima, nema struju od ponedeljka. Novi problem je i nedostatak nafte za rad agregata, javlja B92.

Majdanpek: Nema goriva za agregate

Nema grejanja, a ni vode, škole ne rade, dok nadležni pokušavaju da otklone kvarova na dalekovodima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra.

Opštinsko rukovodstvo je u stalnom kontaktu sa građanima i predstavnicima EPS-a, a u Majdanpeku je trenutno i ministar energetike Aleksandar Antić.

Pomoćnik predsednika opštine Dejan Škorić rekao je Tanjugu i da uz mnogobrojne probleme novi predstavlja nedostatak nafte za rad agregata kojima je obezbeđena struja u Domu zdravlja i lokalnoj bolnici.

On je naveo i da je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije odlučeno, u vezi s daljim aktivnostima zbog alarmantne situacije, da se sačeka 13 sati, kada po informacijama nadležnih postoji mogućnost da počne snabdevanje strujom.

Škorić je dodao da vode za piće ima dovoljno, jer su pritekle u pomoć susedne opštine, ali da građani nemaju novca, jer ne rade banke kao ni bankomati.

Prema njegovim rečima, veliki problem predstavlja i to što nema grejanja, tako da se situacija približava humanitarnoj katastrofi.

Problemi su nastali kada je juče oko 17 sati došlo do kvara na dalekovodu od 110 KW koji napaja sve tri trafostanice za snabdevanje majdanpečke opštine strujom.
Najveći problem u Majdanpeku je to što ljudi nemaju nikakvu informaciju i ne znaju kada će stići struja, grejanje i voda.

Iz opštine je ranije danas najavljeno da postoji mogućnost evakuacije ukoliko struje ne bude ni danas.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da očekuje da će se u Majdanpeku danas uspostaviti normalno snabdevanje strujom i da neće biti evakuacije.

Normalizacija snabdevanja električnom energijom u području Bora i Majdanpeka očekuje se u toku dana, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Kako javlja B92, građanima su jutros dopremljeni pijaća voda i hleb.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?