Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Majdanpek postepeno dobija struju

Struja je večeras stigla u jedan deo Majdanpeka, a direktor EMS-a Nikola Petrović najavio je da će, postepeno, i drugi delovi grada ponovo imati električnu energiju.

Majdanpek postepeno dobija struju

"Obezbedili smo napajanje sa dve strane, tako da u slučaju da jedna strana napravi problem - imaćemo napajanje sa druge strane", rekao je Petrović novinarima.

Majdanpek je danas već četvrti dan bio bez struje. Iz magacina Sektora za vanredne situacije danas su raspodeljivani agregati tamo gde su bili najpotrebniji, a dva agregata isporučena su i Zdravstvenom centru u Donjem Milanovcu i u Rudnoj glavi.

"Ovde su i dva agregata velike snage iz Rusko-srpskog humanitarnog centra iz Niša, jedan je predviđen za potrebe Rudnika bakra Majdanpek (RBM), dok je drugi predviđen za zagrevanje Sportske hale gde bi u toku dana građani mogli da dođu i da se ogreju", rekao je danas Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u Majdanpeku vršili su preraspodelu agregata, kalorifera i ćebadi ugroženom stanovništvu i ustanovama.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?