Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Sloga traži da joj poslanik vrati mandat

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su od poslanika Milana Petrića da im vrati mandat jer je počeo da podržava vladajuću većinu, a ujedno su zatražili i smenjivanje ministra za rad Aleksandra Vulina.

Sloga traži da joj poslanik vrati mandat

"Sloga" je na parlamentarnim izborima nastupila na listi opozicione Demokratske stranke, a Petrić je, kako se tvrdi, napustio poslanički klub demokrata i podržao vlast. Od Petrića je mandat u četvrtak zatražio i DS.

"On (Petrić) nije opravdao očekivanja koja je od sindikata dobio, nije branio interese radnika, već naprotiv, svojom neaktivnošću, a nekada i uzdržavanjem od glasanja podržavao vladajuću većinu u izglasavanju najpogubnijih zakona koji se tiču zaposlenih", navodi se u saopštenju.

"Sloga" je navela da sumnja da je u slučaj umešan i ministar rada Aleksandar Vulin i njegov Pokret socijalista, koji su, dodaje se, letos neuspešno pokušali da razbije "Slogu", u čemu je učestvovao i Petrić, nakon čega je isključen iz članstva.

"Nakon ovakvih poteza, logično je da se pridružimo zahtevima za smenom Aleksandra Vulina i poništavanjem konkursa za dodelu sredstava NVO, a koji je raspisalo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, jer sumnjamo da će deo tog novca završiti u stvaranju projekta formiranja stranačkih sindikata Aleksandra Vulina i njegove partije", navodi se u saopštenju.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?