Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ministarstvo pravde i AKS formiraju pregovarački tim

Predsednica Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović izjavila je da su predstavnici ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije (AKS) postigli juče uveče dogovor o formiranju pregovaračkog tima do 22. decembra za kada je zakazana skupština AKS.

Ministarstvo pravde i AKS formiraju pregovarački tim

"Ostvarili smo pomak na sinoćnjem sastanku u ministarstvu pravde. Bio je to prvi sadržajan sastanak na kome je ministarstvo na konkretan način pokazalo volju da se pregovorima dođe do zajedničkog rešenja", rekla je Milutinović agenciji Beta.

Prema njenim rečima, prisustvo predstavnika međunarodnih advokatskih organizacija u sastavu delegacije AKS doprinelo je pomaku u traganju za rešenjem koje će dovesti do okončanja štrajka advokata.

Milutinović je ocenila da je deset dana dovoljno vremena da se pronađe rešenje ukoliko na obe strane postoji dobra volja za postizanje kompromisa.

"Očekujemo da će se danas na vladi rešiti pitanje paušalnog oporezivanja advokata, kao što je najavio ministar pravde Nikola Selaković. Što se tiče zakona o javnom beležništvu i ostalih zahteva advokature za prekid protesta, mislim da je deset dana dovoljno za pronalaženje rešenja jer smo odavno predali ministarstvu obrazložene predloge naših zahteva", rekla je Milutinović.

Ona je izrazila očekivanje da će ministarstvo pravde tokom narednih dana upoznati advokate sa obrazloženim odgovorima na zahteve AKS.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?