Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Muškarac se zapalio na protestu veterana

Hrvatski državljanin noćas se zapalio pred sedištem Ministarstva branitelja u Zagrebu, gde se održava protest ratnih vojnih invalida, i pri tom je teže povređen i prevezen u Traumatološku bolnicu, potvrdila je zagrebačka policija.

Muškarac se zapalio na protestu veterana

Prema neslužbenim informacijama, radi se o osobi koja nije bila učesnik protesta već je naknadno došla, polila se benzinom i zapalila.

Policija nije mogla da potvrdi identitet muškarca i da li se radi o hrvatskom branitelju, a prilikom incidenta, saznaje Hina, još jedna osoba je lakše povređena pošto je pokušavala da pomogne osobi koja se zapalila.

Okolnosti ovog događaja se utvrđuju i za sada nisu poznati motivi, a očevici su posvedočili da se muškarac dovezao taksijem, nakratko pozdravio branitelje okupljene oko vatre, a potom se iznenada polio benzinom i zapalio.

Pre tog je, navodno, uzviknuo: "Sve za Hrvatsku! Drž’ te se!", prenosi Hrvatska radiotelevizija koja od dežurnog lekara saznaje da je 50.godišnjak stabilno i van životne opasnosti.

U organizaciji Udruženja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i uz podršku drugih braniteljskih udruženja na početku prošle sedmice pred zgradom Ministarstva branitelja počeo je protest koji će, prema najavama organizatora, trajati dok ne budu smenjeni resorni ministar Predrag Matić, njegova zamenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević.

Nezadovoljni ratni vojni invalidi optužuju čelnike Ministarstva da nisu napravili ništa kako bi zaštitili njihova prava.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?