Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Nalog za hapšenje Perčevića, uhapšen Čume

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je dat nalog za hapšenje Gorana Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa Univerzal bankom.

Nalog za hapšenje Perčevića, uhapšen Čume
Ljubiša Buha Čume

Stefanović je rekao da je za Perčevićem raspisana potraga i da očekuje da će veoma brzo biti uhapšen. Policija jutros nije našla Perčevića, vlasnika "Interkomerca", na adresi stanovanja, pa je za njim raspisana potraga.

Procenjuje se da je šteta naneta Univerzal banci 1,4 milijarde dinara. Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadekvatnih sredstava obezbeđenja, što se znalo u startu, ne mogu vratiti ili ne mogu biti u celosti vraćeni".

"To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke", rekao je Stefanović. Šest meseci je trajala istraga o ovom slučaju.

Uhapšen Čume

Ministar je naveo i da je policija uhapsila Ljubišu Buhu zvanog Čume, zbog napada na policajca i nasilja u porodici.

Mediji pišu da je Ivana Buha Tulović, supruga Ljubiše Buhe, prijavila policiji da ju je muž napao. To nije prvi put da je ona prijavila nasilje u porodici. Policiji je 3. februara 2011. prijavila i detaljno opisala kako ju je Buha tukao. Na suđenju je, međutim, tvrdila da su na nju pala vrata od tuš kabine.

Buha je bio vođa nekadašnjeg kriminalnog surčinskog klana, a kasnije je postao svedok saradnik tužilaštva u procesima protiv organizovanog kriminala.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?