Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Mišković: Ovo suđenje će dobiti međunarodne razmere

Suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i još desetorici optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima ponovo je danas odloženo za 8. decembar u Specijalnom sudu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Mišković: Ovo suđenje će dobiti međunarodne razmere

Svi optuženi, sem Rista Ristića, su došli na suđenje ali ne I njihovi branioci, koji su u štrajku.

Iako suđenje nije održano vlasnik Delta holdinga je iskoristio priliku da negoduje zbog “medijskog vođenja ovog postupka” i tražio zaštitu sudskog veća.

“Ovaj proceš će sigurno dobiti međunarodne razmeere i molim veće da se drži zakona” rekao je Mišković, naglasivši da njegova komapnija i porodica trpe veliku štetu zbog procesa.

Sudija Vučinić je rekao da će njegovo veće odoleti svim pritiscima, bez obzira odakle pristižu i detaljno obrazložio svoju odluku da vrati pasoš Miškovićima koju je kasnije Apelacioni sud preinačio naložući im da pasoše ipak vrate sudu.

Mišković je takođe rekao da nema poverenja u pravosuđe Srbije i negovodao zbog odluke Apelacionog suda o vraćanju pasoša.

“Odluka da se vrate pasoši je doneta da ne bi pobegli u inostranstvo, a mi smo već bili u inostranstvu…I pored vašeg odobrenja da putujem ja sam se vratio jer su mediji spekulisali o oduzimanju jemstva.. Ne vidim nijedan razlog zašto se ponovo oduzimaju pasoši, a već četiri puta je odluka o obijanju vraćanja pasoša bila ukidana...”, žalio se Mišković.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?