Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Bogdanovu zabranjeno prisustvo na utakmicama

Ivanu Bogdanovu, koji je 2010. godine prekinuo fudbalski meč Srbije i Italije u Đenovi, stupila je na snagu mera zabrane prisustva utakmicama reprezentacije Srbije.

Bogdanovu zabranjeno prisustvo na utakmicama

"Bogdanovu je izrečena mera zabrane prisustva na mečevima Srbije još ranije, ali kada se igrao duel sa Albanijom nije bila pravosnažna", izjavio je komesar za sigurnost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov.

Bogdanov je, osim što je prekinuo duel Srbije i Italije u kvalifikacijama za "Euro 2012",  učestvovao u neredima zbog kojih je prekinut meč Srbije i Albanije.

Mirkov je rekao da FSS nema mogućnost da zabrani nekome da prisustvuje utakmici i ukazao da je zabrana u nadležnosti pravosudnih organa.

"Rekao bih da Bogdanov nije najveći problem nasilja na našim stadionima. Treba posmatrati šire, kako da rešimo problem. Ponekad kaznene mere mogu da budu blaže, ali efikasnije", dodao je Mirkov.

On je objasnio da FSS kao organizator meča ne može čak ni od pravosudnih organa da traži da se u vreme odigravanja utakmice određeno lice javi u najbližu policijsku stanicu. "U nekim državama zakonski je omogućeno i da klub izrekne zabranu prisustva huliganima, ovde još ne", rekao je Mirkov.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?