Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ponovo uhapšen Borislav Novaković

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković priveden je jutros, pod sumnjom da je oštetio budžet Novog Sada u vreme dok je bio direktor Zavoda za izgradnju grada.

Ponovo uhapšen Borislav Novaković

Pored Novakovića uhapšene su još tri osobe. One se sumnjiče za malverzacije sa gradskim građevinskim zemljištem i da su vlasniku firme "Borovica transport" zloupotrebom položaja omogućili da pribavi 4 miliona evra i time oštetili budžet Novog Sada. Pomenuta zloupotreba dogodila se tokom 2011. i 2012. godine.

Borovica je ranije osumnjičen u istrazi koja se vodi o malverzacijama u Razvojnoj banci Vojvodine.

Sadašnje rukovodstvo ZIG-a više puta je ukazivalo na sumnjiv posao koji su njihovi prethodnici sklopili sa "Borovica transport" oko gradnje Bulevara Evrope.

Podsetimo, u septembru prošle godine, Borislav Novaković je, zajedno sa vlasnikom Industrije mesa "Matijević" Petrom Matijevićem, vlasnikom "Aleksandar gradnja" Vojislavom Gajićem, generalnim direktorom Industrije mesa "Matijević" Milanom Jozanovom i bivšem direktorom "Aleksandar gradnje" Zoranom Ćulumom, uhapšen zbog optužbi za mahinacije sa građevinskim zemljištem u Novom Sadu. Oni su tada pušteni iz pritvora a do danas nije podignuta optužnica.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?