Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Uhapšene osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je uhapšeno šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su od avgusta do kraja oktobra ove godine omogućili nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit kroz Srbiju za više od 200 ilegalnih migranata.

Uhapšene osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je M. F (35), L. S. (37), S. M. (31), S. T. (24), M. G. (46) i D. LJ (46), navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a saopštavaju, da postoje osnovi sumnje da su M. F i L. S. na teritoriji Kikinde, Bečeja i Novog Bečeja formirali osmočlanu kriminalu grupu u cilju kriljumčarenja ljudi, a čiji su pripadnici omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice između Makedonije i Srbije ilegalnim migrantima državljanima Sirije, Pakistana i Palestine.

"Ilegalne migrante, među kojima je bilo maloletnika i dece, pripadnici kriminale grupe uz naknadu od 9.000 evra po grupi, koja je brojala od 30 do 80 osoba, osumnjičeni su prebacivali kamionima i kombijima, u nehumanima uslovima, od područja Preševa do Beograda", piše u saopštenju.

Dvojica pripadnika te organizovane kriminalne grupe uhapšeni su u oktobru, zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?