Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Žandarmerija na proveri?

Protiv više od 100 pripadnika Žandarmerije podnošene su krivične prijave, utvrđeno je bezbednosnom proverom skoro svih 2.000 pripadnika ove elitne policijske jedinice, piše Blic.

Žandarmerija na proveri?

Polovina žandarma koji imaju krivični dosije, prema proverama MUP, nisu okarakterisani kao "ozbiljan bezbednosni problem", jer je reč o osobama protiv kojih su prijave podnošene zbog saobraćaja, navodi list.

Druga polovina žandarma je, međutim, okarakterisana kao problematična. Postoje i oni, kažu u MUP, koji nemaju krivični dosije, koji su po zakonu čisti, ali koji su, kao incidentne osobe sa sumnjivim konkatima, čak veći potencijalni bezbednosni rizik, navodi Blic.

Popisani su svi u Žandarmeriji koji imaju problematičnu biografiju. Biće urađena nova sistematizacija radnih mesta i strogo određena njihova zaduženja, kažu u vrhu MUP, prenosi list.

Na ovaj način nadležni će pokušati da urede stanje u najbrojnijoj specijalnoj jedinici MUP-a, koju već nekoliko godina potresaju afere, skandali, krivična dela, smene...Skoro svi vezani su za niški odred, čiji pripadnici stoje i iza poslednjeg incidenta - prebijanja brata premijera Aleksandra Vučića, navodi Blic.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?