Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Konkurs za 5. Mikro festival amaterskog filma

Mikro festival amaterskog filma poziva autore da svoje kratke eksperimentalne, animirane, dokumentarne ili igrane filmove, video radove ili druge vrste umetničkog video izražaja prijave na konkurs koji je otvoren do 7. septembra.

Konkurs za 5. Mikro festival amaterskog filma

Tema je slobodna, a svi uradi sam radovi su dobrodošli na konkursu za peti Mikro festival amaterskog filma.

Trajanje filma je do 15 minuta, maksimalan broj radova koji se može prijaviti je tri filma po autoru, a ne postoje ograničenja u odnosu na sadržaj i teme filmova, kao i zemlje porekla autora.

Filmovi koji nisu na srpskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od dva pomenuta jezika).

U propozicijama se navodi i da je potrebno obavezno dostaviti podatke: naziv filma, ime, prezime i opšte podake o autoru, kontakt telefon i e-mail, kao i kratak opis i trajanje filma. Ukoliko postoji, poželjno je dostaviti i link za preview filma (Vimeo, YouTube...).

Radove je potrebno prijaviti elektronskim putem, podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace, Yousendit, FileConvoy i sl.) i slanjem linka za preuzimanje, zajedno sa neophodnim podacima na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , nakon čega će prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim.

Radovi se mogu poslati i na adresu: Marija Rodić, Trgovačka 20/9, 11 000 Beograd, sa naznakom "Za MikroFAF“.

Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti, festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Mikro festivаl аmаterskog filmа u četiri prethodnа izdаnjа okupio je oko dve stotine, uglаvnom mlаdih i neаfirmisаnih аutorа.

Prve filmove budućih profesionаlnih stvаrаlаcа videlo je više hiljаdа posetilаcа uglavnom u javnom prostoru, što je i karakteristika festivala.

Ovogodišnje, peto izdanje festivala biće održano 26. i 27. septembra, a lokacija će biti naknadno objavljena.  


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?