Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Vučiću, izvini, mi otišli na Karibe

"Vučiću, izvini", poručila su srpskom premijeru četvorica momaka fotografijom s plaže na Holandskim Antilima povodom akcije podele vaučera građanima za letovanje u Srbiji.

Vučiću, izvini, mi otišli na Karibe

Uz fotografiju je i Fejsbuk status: "Premijer je pre neki dan rekao da će Srbi koji budu letovali u Srbiji imati poreske olakšice, al‘ mi smo na Karibima".

Nakon toga, Vučić je konstataciju da je srpska ekonomija ozbiljno oporavljena juče ilustrovao upravo šalom mladića s Kariba.

"Najviše volim kad se pojedinci šale na moj račun, pa odu na more, pa napišu "Vučiću, izvini". Super je što mi se izvinjavate, dobro je da ne kukate i da možete to sebi da priuštite", rekao je Vučić.

Osim šala, ideja da građani koji deo odmora provedu u Srbiji dobiju vaučere od 6.000 dinara izazvala je i sumnje u moguće manipulacije. Spekuliše se da bi dobitnici vaučere prodavali ugostiteljima po nižoj ceni. Oni bi time dobili gotovinu, a i ugostitelji bi zaradili jer bi punu vrednost refundirali iz budžeta.

"Uzmem vaučer na 6.000 dinara, prodam ga domaćem hotelijeru za 3.000 i odem u Grčku na more", napisao je jedan tviteraš.

U Ministarstvu trgovine i turizma tvrde da će izdavanje i upotreba vaučera biti kontrolisani.

"Vaučeri će glasiti na ime i imaće i JMBG korisnika. Da bi neko dobio vaučer, moraće da podnese rezervaciju smeštaja u trajanju od najmanje četiri noći. Ugostitelj će, kada bude došao da refundira vaučer, morati da priloži dokumentaciju kojom dokazuje da je određeni gost boravio četiri noći u njegovom objektu", kaže pomoćnica ministra Renata Pindžo.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?