Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Peticija Novosađana protiv Cecinog koncerta

Više od hiljadu ljudi potpisalo je u prva dva dana peticiju "Stop koncertu Cece na novosadskoj Tvrđavi" koju su na internetu pokrenuli nezadovoljni Novosađani.

Peticija Novosađana protiv Cecinog koncerta

Peticiju su na internetu i društvenim mrežama pokrenuli građani koji protestuju zbog gostovanja folk pevačice Svetlane Ražnatović na Tamburica festu, koji će biti održan 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Autori peticije su na sajtu naveli da nije u pitanju umetnički ukus ili vrsta muzike, već je probem u tome što je Ražnatovićeva pripadala grupama nekažnjenih "zločinaca iz devedesetih, koji nastavljaju sa svojim poslom".

"Svetlana Ražnatović je udovica ratnog zločinca Željka (Arkana) Ražnatovića. Ona je sa njim išla po logorima tokom devedesetih i učestvovala u njegovom biznisu, a nakon njegove smrti potpuno ga je i preuzela", navodi se u opisu interent peticije.

Autori peticije su naveli i da je Ražnatovićeva svojim pesmama tokom devedesetih učestvovala u propagandi, koja je, prema njihovom mišljenju, imala za cilj da drži stanovništvo u "ratnohuškačkoj komi".

"Za sva svoja nedela, Ražnatovićka zaslužuje da bude u zatvoru na maksimalnoj kazni. To što je što se njena kazna završila na elektronskoj narukvici zbog nemoći države, ne znači da se ne treba boriti protiv takvih ljudi", napisali su autori peticije.

Peticiju je za dva dana potpisalo više od hiljadu ljudi, a pokrenuto je i pitanje zašto je folk pevačica pozvana da peva na festivalu tamburaške muzike.

Organizatori Tamburica festa objavili su pošle nedelje da će manifestacija biti održana od 26. do 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i da će, između ostalih, pevati i Svetlana Ražnatović.

Nastupiće i Zvonko Bogdan, tamburaški orkestar Dijako, kao i 12 tamburaških orkestara u takmičarskom delu.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?