Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Musicology od 24. do 27. jula na Kalemegdanu

Desetak domaćih i stranih džez, bluz, fank, soul i hip-hop sastava i izvođača nastupiće na Kalemegdanu od 24. do 27. jula u okviru festivala "Musicology".

 

Musicology od 24. do 27. jula na Kalemegdanu

Festival će otvoriti italijanski džez muzičar Nikola Konte, a tokom četiri festivalske noći nastupiće Maraqya, Mario Biondi, (MR)RELIC, Keziah Jones, ManGroove, Dirty Loops, Vasil Hadžimanov bend, DJ Željko Kerleta, El J a z z y r a i DJ Pookie.

Konte će sa svojim bendom najpre predstaviti novi album "Free souls", a imaće i di-džej nastup posle nastupa sastava (MC)RELIC druge festivalske večeri, najavili su organizatori.

Pre formalnog otvaranja nastupiće bend Maraqya koji izvodi muzičku mešavinu soula i hip hopa, a prvo veče festivala zatvoriće DJ Željko Kerleta koji se bavi promocijom džeza jugoistočne Evrope.

Sicilijanac Mario Biondi, poznat po specifičnom glasu i nastupima sa Kalifanom, Bongustom, Fjorelom i Rej Čarlsom, gostuje na festivalu u petak, 25. jula.

Nigerijski muzičar Keziah Jones poznat po kombinovanju bluza i fanka, nastupiće u subotu, 26. jula, a pored starih hitova predstaviče i novi album "Captain rugged".

Iste večeri festivala publici će se predstaviti hrvatski neo soul fank bend ManGroove i niški fusion sastav El J a z z y r a, koji kombinuje nastupe instrumentalista s di-džej setom.

 


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?