Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

"Deep Purple" 18. februara u Areni

Jedan od najvećih hardrok bendova svih vremena „Deep Purple“ nastupiće 18. februara u Beogradu, saznaje „Blic“.

"Deep Purple" 18. februara u Areni

Rokeri koji su prvi put u Beogradu bili 1975. godine ovog puta dolaze u okviru velike svetske turneje naslovljene po ovogodišnjem albumu „Now What?!“. Jedini koncert u regionu održaće upravo u Srbiji, a cene ulaznica i početak prodaje biće saopšteni u četvrtak.

„Deep Purple“ dolaze u ustaljenoj postavi s kojom nastupaju poslednjih nekoliko godina. Pored legendarnog pevača Jana Gilana, u bendu su još i bubnjar Jan Pejs, basista Rodžer Glover, gitarista Stiv Mors i klavijaturista Don Ejri, koji od 2002. godine menja nedavno preminulog Džona Lorda.

Na 19. studijskom albumu „Now What?!“, objavljenom u aprilu ove godine, nalaze se ujedno i dve pesme posvećene Lordu, „Uncommon Man“ i „Above & Beyond“. Inače, ovaj album kojim će se „Deep Purple“ predstaviti publici u Areni producirao je čuveni Bob Ezrin, poznat po višegodišnjoj saradnji s grupom „Pink Floyd“, ali i sa imenima poput Pitera Gabrijela, Lua Rida, te s bendovima „Kiss“, „Aerosmith“, „Nine Inch Nails“, „Deftones“...

Kritika i fanovi širom sveta smatraju da se radi o njihovom najboljem albumu u poslednjih 20 godina, s veoma klasičnim „Deep Purple“ zvukom koji se povezuje uz rane albume benda, s početka sedamdesetih godina.


_______________________________________________________
PROČITAJTE I:
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?