Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

"Ulice protiv fašizma" u novosadskoj "Fabrici"

Trinaesti po redu festival "Ulice protiv fašizma" biće održan 9. novembra u klubu "Fabrika" u Novom Sadu.

"Ulice protiv fašizma" u novosadskoj "Fabrici"

Centralni događaj počinje u 20h, a nastupiće bendovi Bomber (Novi Sad), Concrete Worms (Beograd), Kiša Metaka (Split), zrenjaninska Gipsy Mafia i moskovski What We Feel.

Obeležavanje međunarodnog Dana borbe protiv fašizma u Novom Sadu počinje u 16h, kada će biti održana tribina "Desni ekstremizam i antifašistička borba u Rusiji", povodom jačanja ekstremne desnice u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, koje su već rezultirale brojnim ubistvima imigranata i antifašista.

Nakon toga, biće upriličena promocija kompilacije "Zajednička borba", koja predstavlja zajednički projekat antifašističkih organizacija iz cele bivše Jugoslavije i objedinjava 23 numere svih muzičkih pravaca bendova sa jasnom političkom porukom.

U 17:30h biće održana projekcija filma "Ivan: Sećanje na našeg druga", koji govori o životu i smrti Ivana Kuhortskoja, neformalnog lidera moskovskih antifašista, ubijenog novembra 2009. godine.

Ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta 9. 11. u SKC Fabrici. Cena ulaznica je 300 dinara za one koji je kupe do 20h i 400 dinara posle 20h.

Organizatori iz Antifašističke akcije Novog Sada (AFANS) posebno podvlače da je fotografisanje i snimanje događaja strogo zabranjeno. Prema njihovim rečima, na ulazu će biti oduzimani fotoaparati i kamere, a svi akreditovani novinari će fotografije sa festivala dobiti u toku noći.


s8

_______________________________________________________
PROČITAJTE I:
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?