Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Edo Maajka u Beogradu

Edo Maajka, jedan od najboljih repera na prostoru bivše Jugoslavije, nastupiće u Beogradu 21. decembra, nakon osam godina od poslednjeg koncerta koji je održao u glavnom gradu Srbije.

Edo Maajka u Beogradu
Foto: dubrovacki.hr

Na koncertu koji će održati u Klubu "Gun" Maajku će na mikrofonu pratiti dugogodišnji saradnik i prijatelj MC Frenkie i jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih DJ-a Soul.

Posetioce “Guna” u subotu očekuje osvrt na sve faze karijere Edina Osmića – poznatijeg kao Edo Maajka – počevši od albuma prvenca “Slušaj Mater”, koji ga je davne 2002. proslavio kao najboljeg debitanta te godine na područjima Hrvatske, BiH ali i Slovenije, Srbije i Makedonije, preko megahitova sa albuma “No Sikiriki” i “Stigo Ćumur”, hvaljenog četvrtog izdanja “Balkansko, a naše”, petog “Spomen ploča”, do poslednjeg i verovatno najžešćeg izdanja “Štrajk Mozga”.

Maajkin kritički stav prema društvenom stanju i posledicama rata uobličeni u oštru rimu, zarazne refrene prožete odličnim humorom i teški beatovi učinili su ga ikonom ex-yu hip hop scene.

Kao producent i tekstopisac sarađivao je sa mnogim uticajnim imenima iz sveta muzike poput TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, The Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogm drugima.

Tokom svoje bogate karijere radio je i muziku za film Srđana Vuletića "Ljeto u Zlatnoj Dolini", te za hip hop mjuzikl "Prosjačka Opera" za Tuzlanski teatar. Pozajmio je glas u sinhronizovanim verzijama crtanih filmova "Legenda o medvjedu", "Ledeno doba 2", "Chicken Little", "Ledeno doba 3".

Ulaznice za beogradski koncert se u pretprodaji mogu naći u Klubu “Šikarica” (Skadarska 22), po ceni od 800 dinara.


s8

_______________________________________________________
PROČITAJTE I:
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?