Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Svetska zvezda Stromae na Exit festivalu

Jedno od vodećih imena evropske muzičke scene i hitmejker Paul Van Haver, poznatiji kao Stromae, nastupiće 10. jula na Exit festivalu. Stromae je vlasnik megahitova "Alors on danse”, "Papaoutai” i "Formidable”, sa oko 350 miliona pregleda na Jutjub kanalu i mnogobrojnim prvim mestima najvažnijih muzičkih lista u više od 10 zemalja širom Evrope.

Svetska zvezda Stromae na Exit festivalu


Onog momenta kada je "Alors on danse” pušten uživo u radijskom programu, Stromae je postao ime koje se pamti. Za kratko vreme spot za ovu pesmu prestigao je brojku od 50 miliona pregleda na Jutjub kanalu, dok je remiks ovog velikog hita uradio Kanje Vest. Među milionima fanova širom sveta ubrajaju se i poznate ličnosti kao što su Diplo, Black Eyed Peas, Ana Vintur, Žan Klod Van Dam i mnogi drugi.

U maju 2013. godine objavljen je novi singl "Papaoutai”, koji je dostigao gotovo 135 miliona pregleda na Jutjub kanalu, osvojivši mnogobrojne evropske muzičke liste, uključujući i deveto mesto liste najboljih singlova u Srbiji. Spot za ovu pesmu najavio je album "Racine Carrée”, zahvaljujući kojem u novembru Stromae osvaja MTV nagradu za najboljeg belgijskog izvođača 2013. godine. Ovaj album je samo osam meseci po objavljivanju u Evropi prodat u više od dva miliona primeraka.

Amaterski snimci koji prikazuju Stromae navodno pijanog kako tumara u cik zore po Louiza stanici u Briselu, pojavili su se prošle godine na Jutjubu. Video je ubrzo postao viralni hit. Par dana kasnije saznalo se da su u pitanju odlomci sa snimanja njegovog novog spota za singl "Formidable”. Spot koji prikazuje pijanog čoveka koji je upravo raskinuo sa svojom devojkom munjevitom brzinom osvojio je naklonost internet zajednice i dostigao preko 70 miliona pregleda, a novi singl učvrstio je Stromae kao novu, sjajnu zvezdu muzičke scene.

Direktno sa top-lista Stromae 10. jula dolazi na Exit festival da pretvori Petrovaradinsku tvrđavu u veliki plesni podijum.
s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?