Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Parni valjak večeras u Novom Sadu

Popularni veterani hrvatske rok scene, bend "Parni valjak", održaće večeras koncert u novosadskom SPENS-u, kao deo nastupa na kojima promovišu svoj novi album "Nema predaje".

Parni valjak večeras u Novom Sadu

Pevač "Parnog valjla" Aki Rahimovski rekao je na konferenciji za novinare da će repertoar pesama podrazumevati pesme sa novog albuma, ali da je bend pripremio i sve hitove bez kojih bi njihov njihov koncert bio nezamisliv.

Rahimovski je rekao da se bend u Novom Sadu oseća kao "stari sugrađanin", jer je prvi album 1976. godine snimljen upravo u ovom gradu, u "Studiju M" Radio-televizije Vojvodine.

"Tih sedamdesetih godina u Vojvodini je bio jedan pravi rokerski raj, u kome smo znali svirati po dve nedelje i svako veče putovati po mestima kao što su Vršac, Bačka Palanka, Subotica ili Zrenjanin, i sada se osećamo kao da smo se vratili kući", kazao je on.

Dodao je da je zadovoljan jer je na ovogodišnjoj turneji u Srbiji, tokom koje su već svirali u Kragujevcu i Beogradu, primetio da publika zna pesme sa novog albuma i dodao da je to za njega pokazatelja da je "bend i dalje blizak publici i da ona ceni sve što rade".

"Živeti od stare slave možete nekoliko godina, ali onda dosadite i sebi i publici. Ovaj novi materijal koji promovišemo će biti zastupljen i na koncertu u Novom Sadu, ali ostatak repertoara će biti one pesme koje se moraju odsvirati", kazao je Rahimovski.

Početak koncerta Parnog valjka zakazan je za 20 časova u velikoj sali SPENS-a, a ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 800 do 1.400 dinara.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?