Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Stiven Sigal večeras u Sava centru

Zvezda akcionih filmova i bluzer Stiven Sigal nastupiće večeras u okviru svoje evropske turneje sa svojim bluz bendom u Sava centru.

Stiven Sigal večeras u Sava centru

Koncert počinje u 20 sati, a kao predgrupa nastupiće domaći bend "Texas flood" koji je tražio lično Sigalov menadžer, navodi organizator Kombank arena.

Ljubav prema bluz muzici Sigal neguje od detinjstva, a zanimljivo je da se muzikom bavi mnogo duže nego glumom. Prvu gitaru dobio je u svojoj 12. godini i od tada bez prestanka svira bluz.

Sviranje je usavršavao godinama a ljubav prema muziciranju je delio i svirajući sa najuticajnijim bluz legendama među kojima su BB King, Bo Diddley, John Lee Hoker, Clarence “Gatemouth” Brown i dr.

Ovaj nosilac crnog pojasa sedmi dan i aikido majstor, objavio je svoj prvi album “Songs from the Crystal Cave” 2005. godine kombinujući bluz, pop, džez i rege na kome je usnu harmoniku svirao Stivi Vonder (Stevie Wonder). Album je bio među najprodavanijima na evropskom tržištu. U narednom “Mojo Priest” iz 2007. ostao je veran bluzu a kritičari ga proglašavaju jednim od najboljih bluz albuma te godine u kojem se u punom svetlu iskazuje Sigalovo sviračko umeće.

"Obišao sam ceo svet i ne bih mogao da kažem koliko je jedna zemlja zanimljivija od druge. Meni su sve veoma interesantne. Mislim da Srbija ima divnu kulturu, ali i hrabre ratnike, a i ja sam sam ratnik. Zato poštujem ljude u Srbiji i mislim da ćemo se prepoznati kao ratnici. To može da bude dobar početak“, objašnjava Sigal dodajući kako su pravi ratnici „oni ratnici koji se bore za mir, istinu i dostojanstvo", rekao je Stiven Sigal za B92.
s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?