Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ministar Vulin: Nemoćni protiv problematične dece

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da on kao ministar ne može ništa da uradi da se "problematična deca sklone s ulice" i ukazao na neophodnost promene sistema koji mora da se prilagodi "vremenu u kojem živimo". Vulin je to rekao komentarišući napad dečaka od 10-11 godina na književnika Rašu Popova pre tri nedelje u centru Beograda.

Ministar Vulin: Nemoćni protiv problematične dece
Ministar gladi Miloševićevu bistu!

"Mora da se promeni odgovarajući zakon. Ja kao ministar ne mogu ništa da uradim, a ne mogu ni centri za socijalni rad", kazao je ovaj nekadašnji potrčko Mire Marković novinarima u Beogradu i naglasio da zna za slučaj tih dečaka-napadača, "ali to su deca koja su u takvom uzrastu da ne možete da ih zadržite na bilo kakav način, jer su mlađi od 14 godina". Objasnio je da je decu mlađu od 14 godina nemoguće krivično goniti, da je više centara izricalo meru slanja u odgovarajuću ustanovu, ali da ta deca beže i "onda ih traže mesecima".

I tako ministar, što je postao trend među današnjim politkantima, prizna da ne ume da radi svoj posao, ali ga niko ne upita za ostavku tim povodom!s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?