Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Vučić: Najgluplje obrazloženje koje sam čuo

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je obrazloženje tri naučnika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat - najgluplje obrazloženje koje je on ikad čuo.

 

Vučić: Najgluplje obrazloženje koje sam čuo

 

"Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba da oceni da li se radi o plagijatu ili ne", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

 

Premijer je dakle zaključio da je objašnjenje tri naučnika glupo, stavljajući sebe u poziciju stručne javnosti. Ovo je još jedna od karakteristika našeg dragog premijera za koju građani nisu znali, a koju on mora u javnosti da pokaže pored uloge spasioca, dostavljača džakova iz helikoptera, prenošenja žednih preko vode i slično.

 

Na sajtu Pešacnik u nedelju je objavljen tekst Uglješe Grušića (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislava Radeljića (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodana Tomića (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.

Nebojša Stefanović je juna 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)".

 


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?