Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ofarbajte sami dugu kosu u 4 koraka

Ako ste sigurni da ste pronašli nijansu boje kojom ste zadovoljni, ne morate da jurite kod frizera kako biste ofarbali kosu, već to možete da učinite sami, kod kuće.

Ofarbajte sami dugu kosu u 4 koraka

Predstavljamo vam kratki vodič za dugu kosu, uz koji ćete u samo 4 koraka lako savladati tehniku farbanja poput profesionalca.

1. Kosa mora da bude suva, ali nikako sveže oprana. Ako imate kovrdžavu kosu ili je zamršena, 'izvucite' je na četku i fen i dobro raščešljajte kako biste lakše i ravnomernije naneli boju. Podelite kosu u četiri dela, odnosno na dva razdeljka - po sredini i popreko i svaku četvrtinu izdvojite šnalom za kosu.

2. Vazelinom ili vrlo masnom kremom (poput dečije) detaljno namažite čelo i vrat, sve do korena kose. Namažite i čitave uši. To će sprečiti nastajanje tamnih mrlja po koži koje se posle vrlo teško uklanjaju. Kada završite, izmešajte boju u posudi i stavite najlonske rukavice.

3. Četkom ili aplikatorom detaljno namažite koren kose, počevši od razdeljaka. Otkačite četvrtinu kose, nanesite boju na koren i istrljajte kako bi se boja ravnomerno rasporedila, pa ponovno zakačite šnalom. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama.

4. Nakon korena nanesite boju i na ostatak pramenova. Skinite šnalu s četvrtine kose, nanesite boju i dobro je utrljajte u pramen kako bi se ravnomerno rasporedila. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama. Boju ostavite da stoji po uputstvu i isperite je prvo običnom vodom, a potom nanesite šampon. Nakon što isperete šampon, nanesite regenerator i temeljno ga isperite.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?