Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pet brzih načina uklanjanja mirisa cigarete

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odeću, zavese ili nameštaj. Kako biste se rešili neprijatnih mirisa duvana, pokušajte sa nekoliko jednostavnih trikova.

Pet brzih načina uklanjanja mirisa cigarete

Sirće ili ugalj: U nekoliko sudova naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate decu ili kućne ljubimce, sudove stavite na nedostupno mesto. Ugalj, kao i sirće, upijaju i neutralizuju neprijatne mirise.

Parfem: Pošpricajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim cigarete.

Omekšivač za odeću: Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Pesak za mačke: U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona: Uveče pre spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, sedećoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutru usisajte.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?