Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pucaju vam nokti? Ovako ćete rešiti problem

Ništa nije više frustrirajuće od trenutka kada primetite da vam je pukao nokat o kojem ste toliko pažljivo vodili brigu koja, očigledno, nije urodila plodom.

Pucaju vam nokti? Ovako ćete rešiti problem

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina koji će vam pomoći da zauvek rešite ovaj nezgodan problem kako bi vaše ruke i nokti u svakom trenutku izgledali potpuno savršeno i zdravo.

Pijte više vode

Pucanje noktiju događa se zbog istog razloga kao i pucanje kose - dehidrirani su. Konzumiranje veće količine vode dnevno. Voda ne samo da pomaže izgledu i zdravlju vaše kose i kože, već je odlična i za nokte!

Hidratizirajte kožu pravim losionima i kremama

Taj mirišljavi losion kojeg koristite vašoj koži ne čini nikakvu uslugu. Potražite one proizvode za negu ruku koji sadrže AHA (alfa hidroksilne kiseline) koje hidratizuju i vaše nokte.

Nanesite pravi lak za nokte

Lakovi za nokte koji sadrže formaldehide i toluene nisu preterano dobri za vaše nokte. Iako ne postoji lak za nokte koji je u potpunosti pravljen na prirodnoj bazi, možete naći one koji su three-free, što znači da ne sadrže formaldehide, dibutil ftalate (DAT) i toluene.

Koristite bolji odstranjivač laka

Odstranjivači laka koji sadrže aceton su jako efikasni, ali takođe isušuju nokte i zanoktice. Oni odstranjivači koji ne sadrže aceton u svom sastavu imaju manje agresivne rastvarače kao što su etil acetat, izopropil alkohola i propilen karbonat. Čak i oni odstranjivači koji na sebi imaju oznake 'prirodni' ili 'organski' i dalje sadrže rastvarače, ali ne i aceton. Takođe sadrže hidratizirajuće agente poput glicerina, pantenola i soje koji minimiziraju učinak isušivanja noktiju.

Imajte na umu da nokti rastu veoma sporo, pa biste trebali pričekati barem dva meseca dok ne primetite znakove poboljšanja nakon što se na gore pomenute načine budete bolje brinuli o vlastitim rukama.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?