Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Kako da se rešite mrava u kući

Dolaskom toplijih dana brojni muku muče s upornim i nepozvanim gostima - mravima.

Kako da se rešite mrava u kući

Donosimo nekoliko saveta kako da se protiv njih izborite:

Temeljno počistite sve prostorije u kući


Prvi korak u borbi protiv mrava je temeljno čišćenje svih površina na kojima se 'društvo' okuplja. Najbolje je da to učinite sa uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i ćoškove u kojima su ostaci hrane mamac za mrave.

Belo sirće


Najpoznatije prirodno sredstvo protiv mrava je belo sirće, koristite ga pomoću raspršivača na način da u bocu s raspršivačem ulijete istu količinu belog sirćeta i vode. Poprskajte mesta na kojima ste primetili mrave koji ne podnose miris sirća. Radne površine prebrišite s krpom natopljenom u mešavini belog sirćeta i vode pa pustite da se osuši, sirće je bezopasan što uveliko olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu.

Cimet u prahu


Staze po kojima se mravi kreću pospite cimetom i kroz nekoliko sati kolone bi trebalo da napuste kuću. Naime mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

Kuhinjska so


Nekoliko kašičica kuhinjske soli pomešajte s provrelom vodom i kada se ohladi prelijte u raspršivač. Mesta okupljanja mrava, posebno ulazna vrata i prozore poprskajte i ostavite da se osuši. Slana površina sprečiće mrave od ulaska u kuću.

Kreda i dečji puder


Komadiće krede usitnite i pospite po pukotinama uz rubove zida – omiljenim skrovištima mrava. Isto možete učiniti pomoću dečijeg pudera koji isto delotvorno tera mrave.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?