Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Napravite sami pastu za depilaciju

Leto je stiglo, pantalone i suknje su se skratile, a to znači da noge moraju biti glatke. Depilaciju možete i sami da obavite, a za to vam nisu neophodni vosak i topilica. Nudimo vam jednostavan recept koji će vaše noge učiniti lepim, negovanim i glatkim.

Napravite sami pastu za depilaciju

SASTOJCI:

- 1 šolja šećera
- 1/4 šolje meda
- pola limuna
- štapić za sladoled
- pamučne trakice
- kukuruzni skrob (gustin)

PRIPREMA:

Sastojke pomešajte u jednoj posudi. Zagrejte ih u mikrotalasnoj na najjačoj temperaturi oko dva minuta. Svakih 30 sekundi pomešajte. Kada se sastojci otope i povežu ostavite da se malo ohlade pa smesu prelijte u plitku staklenu posudu. Ostavite da se potpuno ohladi do sobne temperature pa krenite s upotrebom.

UPOTREBA:

Pre nego što krenete s depilacijom kožu dobro operite sapunom i osušite peškirom da bi uklonili bilo kakve tragove masnoće. Na kožu nanesite kukuruzni skrob u vrlo tankom sloju, a višak odstranite dlanovima. To će ukloniti masnoće, zaštititi kožu i omogućiti bolje prijanjanje i lakše čišćenje kože od paste.

Štapićem od sladoleda u smeru rasta dlačica nanesite tanji sloj paste pa ga prekrijte pamučnom trakicom. Protrljajte trakicu i utisnite je u pastu pokretima u smeru rasta dlačica. Ostavite da odstoji oko minut pa brzim pokretima povucite traku suprotno od smera rasta dlačica.

Postupak ponovite po potrebi, odnosno dok ne uklonite sve dlačice.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?