Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Za šta vam sve može poslužiti aceton?

Ako ste mislili da aceton možete koristiti samo kako biste skinuli lak sa noktiju ili eventualno neku mrlju sa pločica varate se, jer aceton može da vam posluži za mnogo toga.

Za šta vam sve može poslužiti aceton?

Ukoliko vam se desilo da na vašim porculanskim figuricama ili posuđu ima nekih mrlja, lako ćete ih očistiti pomoću acetona, a da ne oštetite porculan.

Ukoliko vam se desilo da vam je mastilo iscurilo po odeći ili nečem drugom, lako ćete ga ukloniti pomoću acetona, a nakon toga dovoljno je da mesto gde je bila mrlja operete sapunom i toplom vodom.

Dok krečite često se dešava da se na prozorima stvore fleke od farbe. Dovoljno je da uzmete aceton i da mesta gde je farba istrljate, a zatim prebrišete vlažnom krpom.

Ako ne možete da skinete nalepnicu sa stakla, pokušajte sa acetonom. Nakon toga dovoljno je da samo prebrišete mesto gdje je bila nalepnica mokrom krpom, a zatim osušite.

Pomoću acetona možete da uklonite ogrebotine sa sata. Kružnim pokretima pređite preko sata i površinske ogrebotine će biti otklonjene.

Ukoliko vam se desilo da ste se „zalepili“ super lepkom dok ste nešto pokušavali da popravite, nikako ga nemojte guliti s prstiju. Na vatu nanesite aceton i trljajte mesto gdje je super lepak sve dok ne spadne.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?